2013. május 29., szerda

Evoland - Játékajánló

Egy játék, ami visszarepít minket a 8bites világba, hogy aztán a jelenbe vezető úton rámutasson a játékipar legnagyobb kliséire, hibáira, okosságaira, és mindeközben emlékeztesse velünk, mennyire jó is volt az a bizonyos éra.



Megvan az a sztori, ahol útra kell kelned, hogy megkeresd a király eltűnt lányát, akit a gonosz fogságban tart? Vagy az, ahol a néhány megmaradt ősi, kővé dermedt mágikus lényt/tárgyat kell megkeresned, nehogy rossz kezekbe jusson az erejük? Netán, az ahol egy hatalmas, végzetes sárkánnyal kell leszámolnod egy négy fős csapatban? Nos igen, megszámlálhatatlan ilyen vagy ehhez hasonló történetű RPG-vel találkoztunk már, és akármennyire rajongtunk is sokért, bizony egy idő után oda-oda kapta a kezét a homlokához az ember, mikor meglátta egy játék bevezetőjében, hogy már megint, ezredik alkalommal is elsütik ugyanazokat a kliséket.


Az Evoland egy igazi utazás a játékipar világában egészen a fekete-fehér korszaktól napjainkig. A készítők ledobnak minket és a főszereplőt egy random szigetre, egy random világban, hogy onnan a történet előrehaladtával folyamatosan ki tudjuk unlockolni a játékipar legnagyobb feltalálásait, így válik a világunk egyre színesebbé, egyre részletesebbé, és így jutunk el 1D-ből egészen 3D-ig a végére. Persze nem csak a grafikán érhető tetten a fejlődés, a hanghatások, a fizika, és minden egyéb is egyre inkább modernizálódik ahogy haladunk (ezekkel együtt a gépigény is).
Már ez megér egy végigjátszást a ’90-es évek gémereinek’, de a játék sok más téren is nagyon jól teljesít, a zenék totál retro szagúak és nagyon fülbemászóak, a főbb karakterek és az NPC-k is haláli viccesek, ahogy az egyes ládák kinyitása alkalmával felugró szövegdobozok is könnyen meg tudják nevettetni az embert. Minden benne van ami miatt annyira szerettük a régi Final Fantasy-ket, és hasonló remekműveket, csak épp mindent a poénosabb, vagy épp szarkasztikusabb oldalról közelít meg. Rengeteg a humoros utalás régebbi JRPG-kre, így a rutinosabb játékosoknak okozhat kellemes perceket az Evoland.















2 megjegyzés:

  1. "Netán, az ahol egy hatalmas, végzetes sárkánnyal kell leszámolnod egy négy fős csapatban?"

    I see what you did there. :D

    VálaszTörlés